Lumiesteet jokaiselle katolle


Vesikatto by Talotuote, 20.4.2022
Lumiesteet

Laadukkaat lumiesteet takaavat turvallisen asumisen

Lumieste on nimensä mukaisesti tarkoitettu estämään katolta vaarallisesti putoavaa lunta. Sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee aina suojata katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Kestävät lumiesteet lisäävät pihan turvallisuutta talvella, varsinkin jos pihapiirissä viettää paljon aikaa, tai jos talossa asuu lapsia. Katolle pakkautunut lumi voi olla hyvinkin painavaa ja vahingoittaa pudotessaan alla olevia ihmisiä tai vaikka talvehtivia istutuksia, joten lumiesteet ovat tärkeä osa katon rakentamista. Varsinkin liukkaalla peltikatolla ja suojasäällä lumiesteet tulevat kovaan käyttöön, joten kannattaa valita laatua. Ja laatua meiltä löytyy, miellyttävään hintaan.

2-putkinen lumieste kestävillä ovaaliputkilla

Laadukas 2-putkinen lumieste takaa turvallisen asumisen. Rainman Ova lumieste on varustettu kahdella kestävällä ovaaliputkella, joissa on valmis supistus jatkamista varten. Lumiestesarja on helppo asentaa, sillä mukana toimitetaan kullekin kattotyypille sopiva kiinnikesarja. Lumiesteet toimitetaan 3 m pitkinä asennusvalmiina sarjoina, jotka sisältävät kaikki kiinnikkeet ja tarvittavan määrän ruuveja. Kaksiputkinen Ova lumieste soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi loiville katoille matalissa rakennuksissa. Lumiesteellä varmistat turvallisen ja huolettoman asumisen.

Kestävä suurlujuusteräksestä valmistettu profiililumieste, joka ei taivu!

Jos etsit edullista ja kestävää lumiestettä, niin tässä se on! Profiililumiesteen lumenpysäytyskyky on parempi ja lisäksi se on lähes 30 % kevyempi kuin perinetinen 2-putkinen lumieste. Profiililumieste on helppo asentaa kullekin kattotyypille sopivalla asennussarjalla. Lumiesteet toimitetaan 3 m pitkinä asennusvalmiina sarjoina, jotka sisältävät kaikki kiinnikkeet ja tarvittavan määrän ruuveja. Pidemmillä katoilla lumiesteet jatketaan limittämällä ja näin saadaan yhtenäinen katon mittainen kestävä kokonaisuus. Laadukas profiililumieste on suosittu ja tehokas lumieste 1- ja 2-kerroksisiin rakennuksiin. Rainman profiililumieste LP3-Nova on ensiluokkaisen vahva ja hyvän lumenpysäytyskyvyn omaava lumieste, joka on valmistettu suurlujuusteräksestä. Valitse suomalainen lumieste, joka ei taivu!

Alk. -15%
Rainman Pyry profiililumieste 3m muoto/profiili/sileä pelti/huopa
+
»
Tuotteet‪»Rakenna‪»Vesikatto‪»Lumiesteet‪»
Rainman Pyry profiililumieste 3m muoto/profiili/sileä pelti/huopa
Kampanjahinta alkaen 77,86 €
Profiililumieste LP3 on ensiluokkaisen vahva ja hyvän lumenpysäytyskyvyn omaava lumieste
(4)
Alk. -17%
Rainman Lumieste OVA 3m tiilikatolle
+
»
Tuotteet‪»Rakenna‪»Vesikatto‪»Lumiesteet‪»
Rainman Lumieste OVA 3m tiilikatolle
Kampanjahinta alkaen 89,68 €
Rainman OVA lumieste kahdella ovaaliputkella 45 x 25 x 1,25 mm. Putkissa supistus jatkamista varten.
Alk. -16%
Rainman Lumieste OVA 3m konesaumakatolle
+
»
Tuotteet‪»Rakenna‪»Vesikatto‪»Lumiesteet‪»
Rainman Lumieste OVA 3m konesaumakatolle
Kampanjahinta alkaen 97,93 €
Lumieste kahdella ovaaliputkella, supistus jatkamista varten. Sarjalla saat 3 metriä lumiestettä.
Alk. -20%
Rainman Profiililumieste LP3-Nova 3m tiilikatolle
+
»
Tuotteet‪»Rakenna‪»Vesikatto‪»Lumiesteet‪»
Rainman Profiililumieste LP3-Nova 3m tiilikatolle
Kampanjahinta alkaen 82,60 €
Profiililumieste LP3 on ensiluokkaisen vahva ja hyvän lumenpysäytyskyvyn omaava lumieste


Lumiesteiden asennus

Lumiesteitä tarvitaan estämään lumen ja jään aiheuttamat vahingot ihmisille, rakennuksille ja omaisuudelle. Sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta (RakMK F2). Lumieste tulisi aina laittaa koko räystään mitalle, eikä lyhyinä pätkinä esim. pelkästään sisäänkäyntien kohdalle. Lumieste asennetaan lähelle sivuräystästä niin, että lumen aiheuttamat kuormat välittyvät kantaviin rakenteisiin. Asennus aloitetaan suunnittelemalla lumiesteiden paikat. Sen jälkeen määritellään tarvittavien kannakkeiden määrä mitoitustaulukon antamien suositusten mukaan. Mitoitus taulukko ja tarkemmat ohjeet lumiesteiden asennukseen löytyy kullekin kattotyypille olevista asennusohjeista. Tutustu asennusohjeisiin huolellisesti ennen asennustyöhön ryhtymistä.

Lumiesteet

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Seinätikkaat on jokaisen rakennuksen vakiovaruste

Laadukkaat tikkaat takaavat turvallisuuden Meiltä löydät laadukkaat ja luotettavat palo-, poistumis- ja seinätikkaat hyvään hintaan! Kiinteäasenteinen seinätikas mahdollistaa turvallisen nousun talon vesikatolle. Hyvät tikkaat varmistavat turvallisen liikkumisen ja huoltotöiden ...

Sadevesijärjestelmän valinta

Rainman sadevesijärjestelmä on kestävä valinta Laadukkaan sadevesijärjestelmän tehtävä on huolehtia tehokkaasti sade- ja sulamisvesien keräämisestä katolta. Rännien tehtävänä on johtaa vedet hallitusti katolta alas ja edelleen pois perustusten läheisyydestä. Kotimainen Raiman sa...