Kampanja päättyy pian!     Tarjousaikaa jäljellä:  

Opas akustiikkalevyjen ja -taulujen ostoon


Sisustus by Mikael K., 29.04.2022
Akustiikkalevyt Akustiikkataulut Akustiikkatarvikkeet

Akustoinnilla voidaan parantaa erilaisten tilojen viihtyisyyttä. Ääniaallot heijastuvat kovilta pinnoilta ja aiheuttavat epämiellyttävää kaikua. Mitä enemmän huoneessa on kovia seinä-, lattia- tai kattopintoja, sitä enemmän syntyy seisovia aaltoja, joka koetaan ikävänä meluna. Korkeat huonetilat ja suuret ikkunapinnat aiheuttavat erityisesti akustisia ongelmia. Rappukäytävät, toimistojen käytävätilat, koulujen luokkahuoneet, päiväkotien tilat, kotiteatteri ja kuunteluhuoneet ovat tyypillisiä tiloja, joissa olisi hyvä kiinnittää erityistä huomiota tilan akustointiin. Kaikua voidaan vähentää lisäämällä huokoisia, ääntä absorboivia pintoja. Akustiikkalevy on äänen vaimentamiseen tarkoitettu tuote, niitä voidaan asentaa kaikenlaisiin tiloihin seiniin ja kattoon. Mitä paksumpi akustiikkalevy on, sitä matalampiin ääniin voidaan vaikuttaa.

Tilojen akustointi voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Akustiikkalevyjä voidaan käyttää tausta-akustointiin, jolloin levyn ulkonäöllä ei ole suurta merkitystä, tällöin merkitsevät enemmän levyjen akustiset ominaisuudet ja hinta. Akustointi voi olla näkyvää, se voidaan toteuttaa erimuotoisilla ja värisillä akustiikkalevyillä tai design-akustiikkapaneeleilla. Tilan akustointi voidaan toteuttaa myös akustiikkataulujen avulla tai siihen voidaan käyttää erilaisten akustiikkaratkaisujen yhdistelmiä. Taideakustiikka voi olla graafista taidetta, eri kuvaajien valokuvasta toteutettu taulu tai sen voi toteuttaa omasta valokuvasta.Akustiikkalevyn, akustiikkapaneelin ja äänenvaimennuslevyn erot

Yleisesti ääntä vaimentavia levyjä kutsutaan akustiikkalevyiksi. Erilaisista raaka-aineista ja valmistustekniikoista johtuen akustiikkalevyjen ominaisuuksissa on eroja. Vaimennuskyvyn lisäksi akustiikkalevyn valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ulkonäköön, kestävyyteen, levynpaksuuteen, asennettavuuteen, ekologisuuteen, päästöluokkaan, paloluokkaan ja hintaan. Kutsutaampa tuotetta akustiikkalevyksi, akustiikkapaneeliksi tai äänenvaimennuslevyksi, sillä ei ole suurta merkitystä, enemmän on merkitystä tuotteen eri ominaisuuksilla.

Tyypillisesti eri tuotteiden vaimennuskyvyssä on hyvin vähän eroavaisuuksia, vaimennuskyky on usein verrannollinen levynpaksuuteen riippumatta valmistajasta. Akustiikkalevyn valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös muihin ominaisuuksiin ja tehdä valinta käyttötarkoituksen ja -kohteen mukaan. Ulkonäkö on varmasti yksi merkittävimmistä valintaperusteista, mutta se ei voi olla ainoa valintaperuste. Esimerkiksi pitääkö akustiikkalevyn kestää hankausta ja iskuja tai vaaditaanko käyttökohteessa paloluokitusta? Seuraavaksi voit tutustua meillä myytäviin eri valmistajien akustiikkalevyihin ja niiden ominaisuuksiin.

Konto akustiikkalevy

Konton akustiikkalevy on pintaturpeesta valmistettu kotimainen ekologinen luonnontuote. Ominaisuuksiltaan luonnon materiaalista valmistetun levyn pinta on rosoinen, joka antaa levylle elävyyttä ja luonnollista kauneutta. Konto akustiikkalevy on viehättävä ja mielenkiintoinen sisustuselementti, joka rikkoo sisustuksen siloisuutta ja tuo luonnollista viihtyisyyttä tilaan. Konto akustiikkalevystä löytyy myös sisustukselliset pyöreä akustiikkalevy kahdessa koossa eri värisinä sekä aallon muotoinen akustiikkalevy. Huokoisesta materiaalista johtuen levy sopii asennettavaksi paikkoihin, joissa ei vaadita kulutuskestävyyttä. Konton akustiikkalevy ei sovellu asennettavaksi paikkoihin, jossa levy voi joutua alttiiksi hankaukselle tai iskuille. Konto akustiikkalevyä valmistetaan 20, 30, ja 40 mm paksuudella useissa vakioväreissä. Samaan pakettiin voi myös tilata akustiikkalevyt eri väreillä.

Konto akustiikkalevyn ominaisuudet

 • Levyn paksuus 20, 30 tai 40 mm
 • Värit saadaan aikaan maalaamalla, ei läpivärjätty
 • Äänen absorptioluokka A (EN ISO 354 & EN ISO 11654)
 • Paloluokitus (EN 13501-1:2018) : B
 • Kulutuksenkestävyys heikko
 • Raaka-aine: pintaturve 80% ja polyesteri 20%
 • M1-päästöluokiteltu
 • Homehtumaton
 • Lämmönjohtavuus 0,037 W/mK (standardi EVS-EN 12667)
 • Kiinnitys alakattojärjestelmällä, listoilla, ruuveilla, liimalla tai jopa sopivalla kaksipuolisella rakennusteipillä seinään
 • Puhdistus voidaan suorittaa imuroimalla kevyesti käyttämällä imurissa pehmeää suutinta

Vaimee akustiikkalevy

Vaimee -akustiikkalevy on valmistettu kierrätysmateriaalista. Paneelin pinta on tasainen ja se on sitkeää läpivärjättyä tasalaatuista materiaalia. Laadukas kulutusta kestävä 24 mm paksu akustiikkapaneeli sopii hyvin sisustuselementiksi kotiin, taloyhtiöihin tai julkisiin tiloihin poistamaan epämiellyttävää kaikua. Sitkeytensä ja iskun kestävyytensä ansiosta akustiikkapaneeli sopii myös paikkoihin, joissa tarvitaan kulutuksen kestävyyttä. Akustiikkapaneeli on hajuton, M1-sisäilmaluokiteltu materiaali ja paloluokituksensa ansiota se sopii asennettavaksi useimpiin julkisiin tiloihin. Vakioväreinä valkoinen ja grafiitinharmaa. Vaihtoehtona suureille pinnoille on akustiikkapaneeli XL koossa, joka mitat ovat 244 x 122 cm. Tilauksesta voidaan valmistaa myös muita värejä ja kokoja.

Äänenvaimennuslevyksi kutsumme Ewona:n kierrätetystä polyesterikuidusta valmistettua akustointilevyä. Äänenvaimennuslevy sopii hyvin tausta-akustointiin esim. kattoon tai seinään. Levyä on neljää eri paksuutta ja edullisuutensa ansiosta se sopii hyvin suurempien pintojen peittämiseen. Äänenvaimennuslevyä voidaan käyttää myös koneiden ja laitteiden äänenvaimennukseen.

Alk. -20%
Konto Akustiikkalevy 594 x 594 x 20 mm 6kpl /pkt
+
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkalevyt‪»
Konto Akustiikkalevy 594 x 594 x 20 mm 6kpl /pkt
Tarjoushinta alkaen 136,30 €
SUOSITTU! Vihdoinkin akustiikkalevy, joka kestää katseen ja kukkaron! Ekologinen ja kotimainen.
(9)
Heti saatavilla
-20%
Konto akustiikkalevy 594 X 594 X 20 mm eri väreillä 6kpl/pkt
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkalevyt‪»
Konto akustiikkalevy 594 X 594 X 20 mm eri väreillä 6kpl/pkt
Tarjoushinta 159,99 €
SUOSITTU! Tilaa 6kpl 20mm paksuja akustiikkalevyjä samaan pakettiin valitsemillasi väreillä
(1)
Heti saatavilla
Vaimee Akustiikkapaneeli Based S 600 X 600 X 24 mm 3kpl/pkt
+
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkalevyt‪»
Vaimee Akustiikkapaneeli Based S 600 X 600 X 24 mm 3kpl/pkt
136,00 €
Täydellinen akustiikkapaneeli, jonka kiinnittämiseen et tarvitse erillisiä asennustarvikkeita!
(2)
Konto Akustiikkateos Heksagon -300 sarja 18 kpl/pkt
+
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkalevyt‪»
Konto Akustiikkateos Heksagon -300 sarja 18 kpl/pkt
199,00 €
Sisusta tila rauhalliseksi upealla Konto acoustics Heksagon teoksella.
Heti saatavilla


Akustiikkataulut

Akustiikkalevy on mahdollista toteuttaa akustiikkatauluna, joilla voidaan sisustaa erilaisia tiloja ja samalla ne toimivan akustoivina elementteinä. Akustiikkatauluja löytyy erilaisina kuoseina eri koossa, luontoaiheisista valokuvista tehtyinä sekä abstraktia taidetta. Suosituin akustiikkataulu on SUO acousticsin "Look close" -sarjan akustiikkakollaasi, joka on saanut idean suomalaisesta luonnosta, suomalaisesta metsästä. Lisäksi voi tilata akustiikkataulun omasta valokuvasta haluamassaan koossa.Akustiikkataulun pohjana voi käyttää Konto:n akustiikkalevyä, jonka luonnonmukaisesta materiaalista johtuen akustiikkalevyn pinta on rosoinen, mikä vain lisää levyn ilmeikkyyttä ja elävöittää sen pintaa luoden persoonallista luonnollista ilmettä sisustukselle. Laadukkaan akustiikkataulun voi toteuttaa Vaimee akustiikkapaneelille, jonka pinta on sileä, kuva tarkka ja värintoisto erinomainen.


SUO acoustics Teetä akustiikkataulu omasta valokuvasta
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkataulut omasta valokuvasta‪»
SUO acoustics Teetä akustiikkataulu omasta valokuvasta
alkaen 69,95 €
Onko sinulla valokuva, jonka haluaisit ikuistaa tauluksi? Teetä omasta kuvasta akustiikkataulu.
(2)
Alk. -10%
SUO acoustics Akustiikkakollaasi SUO "Look close" Akustiikkataulut 4 kpl
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkataulut‪»
SUO acoustics Akustiikkakollaasi SUO "Look close" Akustiikkataulut 4 kpl
Tarjoushinta alkaen 152,95 €
SUO acousticsin "Look close" -sarjan akustiikkakollaasi on saanut idean suomalaisesta luonnosta
-10%
SUO acoustics Akustiikkataulu SUO Kuurassa-2
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkataulut‪»
SUO acoustics Akustiikkataulu SUO Kuurassa-2
Tarjoushinta alkaen 42,25 €
SUO acousticsin "Kuurassa" akustiikkataulu on ekologinen ja kaunis äänenvaimentaja.
SUO acoustics Akustiikkalevy SUO Auringonpimennys -akustiikkataulu
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Graafiset Akustiikkataulut‪»
SUO acoustics Akustiikkalevy SUO Auringonpimennys -akustiikkataulu
alkaen 56,95 €
"Visio" -sarjan Auringonpimennys -akustiikkataulu on pala luovuutta ja energiaa seinällä


Akustiikkalevyjen asennus

Akustiikkalevyjä voidaan asentaa seiniin ja kattoon. Seinäasennuksessa voidaan käyttää levyn kiinnittämiseen sopivaa teippiä tai akustiikkalevyliimaa. Teippikiinnityksessä tulee huomioida mahdollinen akustiikkalevyn huokoinen pinta, suosittelemmekin teipin liimausta ensin konto akustiikkalevyyn yleisliimalla esim. Eri Keeper. Vaimee Based S -akustiikkapaneelin voit kiinnittää seinään helposti, sillä levyssä on valmiina tehokas kiinnitystarra. Akustiikkalevyjen ja -paneelien kiinnityksessä kattoon pitää aina käyttää tarkoitukseen sopivaa akustiikkalevyliimaan. Liima levitetään akustiikkalevyn taustaan joko liimapuristimella tai liimalastalla, jonka jälkeen levy painetaan huolellisesti kiinni. Vaihtoehtoisesti akustiikkalevyt voidaan asentaa myös naulaamalla, ruuvaamalla ja ripustamalla tai asettaa seinälle nojaamaan silloin kun ei haluta tehdä kiinteää asennusta.

Henkel Kiinnitysteippi Henkel 19mm x 1,5m
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkatarvikkeet‪»
Henkel Kiinnitysteippi Henkel 19mm x 1,5m
12,95 €
Soveltuu akustiikkalevyjen ja akustiikkataulujen seinäkiinnitykseen
Heti saatavilla
Fintex Asennusliima Fintex 330ml
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkatarvikkeet‪»
Fintex Asennusliima Fintex 330ml
18,95 €
Heti saatavilla
Fintex 3L 1022 Akustiikka- ja asennusliima
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkatarvikkeet‪»
Fintex 3L 1022 Akustiikka- ja asennusliima
62,95 €
Heti saatavilla
Fintex 5L Fintex 1022 Akustiikka- ja asennusliima
+
 
Tuotteet‪»Sisusta‪»Akustiikka‪»Akustiikkatarvikkeet‪»
Fintex 5L Fintex 1022 Akustiikka- ja asennusliima
84,95 €
(1)
Heti saatavilla


Akustiikkalevyt   Akustiikkataulut   Akustiikkatarvikkeet

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Näin sisustat leikkejä ja aikaa kestävän lastenhuoneen

Kun perheeseen liittyy pikkuväkeä, alkavat ajatukset askarrella lasta varten tehtävissä hankinnoissa. Pieni vauva pärjää pitkälle hellyydellä ja hoivalla, mutta lapsen kasvaessa täytyy kotiin hankkia lapselle sopivia kalusteita. Jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi sisustaa la...

Koti toimistossa vai toimisto kotona?

Onko sinun ongelmasi se, että viihdyt liian hyvin työpaikalla? Ainakin puolison mielestä monella saattaa olla tämä tilanne. Nykyään monet ovat kuitenkin joutuneet tai päässeet sisustamaan toimiston kotiinsa. Kun koronan myötä pyrittiin vähentämään ihmiskontakteja, monet työssä kä...

Näillä ohjeilla tapetointi on sujuvampaa

Kotona vietetty aika on lisääntynyt ja ihmiset ovat alkaneet enemmän panostamaan kodin viihtyvyyteen. Erilaiset pienremontit ja kodin sisustaminen ovat lisääntyneet merkittävästi. Helppo ja edullinen tapa muuttaa nopeasti kodinilmettä on tapetointi. Tapetointi on nostanut pää...