Ulkoporealtaan valinta


Ulkoporealtaat ja kylpytynnyrit by Talotuote, 18.5.2022
Porealtaat   Poreallas tarvikkeet

Ulkoporeallas tarjoaa mukavan tavan rentoutua omassa kodissa tai kesämökillä, nauttien lämpimän poreilevan veden syleilystä samalla raikasta ulkoilmaa nuuskien. Moni suomalainen onkin jo hankkinut ulkoporealtaan perheelleen, mutta vielä useampi vasta haaveilee sellaisesta. Kokosimme tähän artikkeliin olennaisia asioita, mitkä on hyvä tietää ennen porealtaan hankintaa. Näiden tarkoitus on helpottaa sinua ulkoporealtaan valinnassa, hankinta- ja asennusprosessissa sekä käytössä.

Ulkoporealtaan valinnassa tulee ottaa huomioon omat tarpeet ja toiveet altaan suhteen. Tärkeintä on miettiä käyttökohde ja käyttäjät: mihin allas asennetaan ja montako henkeä altaaseen halutaan mahtuvan. Lisäksi on hyvä miettiä minkälaisia ominaisuuksia poreammeelta kaipaa.

Porealtaan Koko ja kylpijöiden määrä

Ulkoporealtaita löytyy erikokoisia esimerkiksi kahden hengen altaista yli kuuden hengen porealtaisiin. Päätä ensin onko tarpeissasi poreallas kahdelle, neljälle vai vielä useammalle kylpijälle. Arvioi sen jälkeen allasta valitessasi altaan mittojen ja paikkamäärien sopivuutta tarpeisiisi.

Wellis Kilimanjaro Standard Spa Midnight Opal
+
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Porealtaat‪»
Wellis Kilimanjaro Standard Spa Midnight Opal
7 990,00 €
Heti saatavilla
Wellis Malaga Standard Midnight Canyon ulkoporeallas
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Porealtaat‪»
Wellis Malaga Standard Midnight Canyon ulkoporeallas
6 990,00 €
Yhdellä makuupaikalla ja viidellä istuinpaikalla. Tehokas hieronta ja kattava varustetaso.
Wellis Pluto Sterling Silver ulkoporeallas
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Porealtaat‪»
Wellis Pluto Sterling Silver ulkoporeallas
5 490,00 €
Pluto on kahdella makuupaikalla ja kolmella istuinpaikalla. Integroidut valot ja musiikki.
Wellis Pluto Midnight Canyon ulkoporeallas
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Porealtaat‪»
Wellis Pluto Midnight Canyon ulkoporeallas
5 490,00 €
Pluto on kahdella makuu- ja kolmella istuinpaikalla. Integroidut valot ja musiikki.


Sijoituspaikka

Myös sijoituspaikka tai käyttökohde määrittää ulkoporeammeen hankintaa. Ulkoporeallas vaatii sähköä toimiakseen, mikä tulee ottaa huomioon altaan sijaintia valittaessa. Eri sijoittelut myös vaativat altaalta erilaisia asioita. Jos allas upotetaan esimerkiksi terassiin, ei verhoilulla ole niin merkitystä tai allas paneloidaan eri tavalla, kuin mitä jos se olisi näkyvissä.

Ulkoporealtaan sijoituksessa tulee huomioida lisäksi huollon tarve, sillä porealtaat eivät ole huoltovapaita. On tärkeää, että korjaajalla on helppo pääsy altaan huoltoluukuille, vaikka allas olisi asennettu esimerkiksi terassille upotettuna. Tekniikkaa voi löytyä ulkoporealtaasta useammalta seinämältä ja varsinkin vuodon sattuessa voi tulla tarve päästä käsiksi mille tahansa altaan sivustalle. Mahdolliset vuodot on myös helpompi havaita, kun on selkeä näkymä koneistoon. Oikein sijoitettuna allas on paremmin huollettavissa ja kestää käytössä pidempään.Toisessa sijainnissa allas voi myös olla alttiimpi sääolojen vaihtelulle kuin toisessa. Avoin, kylmä tai tuulinen paikka voi vaatia esimerkiksi enemmän suojausta, eristämistä ja lämmitystehoa. Sijoituspaikka vaikuttaa luonnollisesti myös altaan kokoon, koska porealtaalle pitää riittää tilaa sekä asennusta, käyttöä että huoltoa varten.

Ominaisuudet ja käytön tarve

Ulkoporeallasta valitessa kannattaa miettiä myös mitä ominaisuuksia poreammeelta toivoo. Halutaanko, että altaassa on makuupaikkoja, istumapaikkoja vai molempia? Entä mikä on ihanteellinen istuinsyvyys? Mieti myös haluatko altaalta “perusporeita” tehokkaampia ja monipuolisempia hierontaominaisuuksia tai esimerkiksi näyttävämpää valaistusta.

Arvioi myös, kuinka aktiivisessa käytössä ulkoporeallas tulee olemaan. Jos poreammetta käytetään päivittäin tai viikoittain läpi vuoden, ovat vaatimukset altaalle hieman eri tasoa kuin jos sitä käytetään pari kertaa kuussa tai vain kesällä. Tämä vaikuttaa siihen, minkälaiset vedenpuhdistus- ja lämmitysominaisuudet ulkoporeammeessa tulee olla.

Lisäksi on hyvä huomioida ulkoporealtaan ja kannen eristävyys käyttökohteen mukaan. Suomen oloissa ulkokäyttöön kannattaa valita ulkoporeallas, joka on hyvin eristetty. Samoin kannen kohdalla kannattaa suosia laatua, jolloin lämpö pysyy tallessa kovallakin pakkasella. Useimmat ulkoporealtaat ovat eristykseltään riittäviä, samoin mukana tuleva kansi on yleensä hyvälaatuinen.

Wellis Universal ulkoporealtaan kansimekanismi
+
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Kansinostimet‪»
Wellis Universal ulkoporealtaan kansimekanismi
159,00 €
Heti saatavilla
Relata Porealtaan portaat
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Porealtaan portaat ja kaiteet‪»
Relata Porealtaan portaat
149,00 €
Relata Thermo poreallaskansi 1900x1900
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Poreallaskannet‪»
Relata Thermo poreallaskansi 1900x1900
449,00 €
Relata Floor poreallas kaide
+
 
Tuotteet‪»Pihalle‪»Porealtaat ja tarvikkeet‪»Kansinostimet‪»
Relata Floor poreallas kaide
129,00 €
Heti saatavilla


Budjetti ja hinta

Ulkoporealtaan kohdalla puhutaan yleensä kohtalaisen suuresta hankinnasta, ja siksi budjetti määrittää ulkoporealtaan valintaa ehkä kaikista eniten. Edullisemmat altaat eivät luonnollisesti yleensä ole yhtä laadukkaita tai yhtä monipuolisia ominaisuuksiltaan kuin kalliimman hintaluokan altaat. Samoin isompi allas maksaa yleensä hieman enemmän.

Hintaero eri kokojen välillä ei ole aina kovin suuri, koska markkinoilta löytyy myös pienempiä altaita, joiden hinta on reilusti yli 10 000 euroa. Toiselta valmistajalta tällä hinnalla saakin jo todella ison altaan. Yleisesti kuitenkin kun puhutaan yhdestä valmistajasta, altaan hinta kasvaa koon mukana jonkin verran.

Hankintaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon myös, että laadukkaampi (ja yleensä kalliimpi) allas voi kestää käytössä paljon pidempään ja olla energiatehokkaampi. Tällöin isompaa hintaa voi säästää käyttökustannuksissa, kuten sähkön kulutuksessa, huollossa tai käyttöajalle jaetussa hinnassa. Pari tuhatta euroa lisää hankintavaiheessa voi olla halpa hinta siitä, että ulkoporeallasta voi käyttää viiden vuoden sijaan 10 vuotta tai sen vesi pysyy hyvin puhtaana ja käyttö miellyttävänä.Suuremmat hankinnat edullisella rahoituksella

Ostossumman ollessa 2 500 – 30 000 € välillä, on Osuuspankin rahoitus hyvä vaihtoehto. Rahoitus haetaan ennakkoon. Kun saat myönteisen päätöksen Osuuspankilta, voit tehdä ostoksesi kaupassa ja valitset maksutavan kassalla Maksu-välilehdellä.

Voit käyttää alla olevaa laskuria kuukausierän laskemiseen.

  • Rahoitus 2 500–30 000 €.
  • Edullinen korko OP-prime + 6,95%*.
  • Laskutuspalkkio 7 €/kk.
  • Luoton perustamismaksu 50 €.
  • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
  • Rahoituksen korot verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.
Hae tästä rahoitusta

*KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron keskimääräiselle luotolle 35 kuukauden laina-ajalla on 9,47 %, kun nimelliskorko on 7,20 %. Luottohinta on 11 400,68 €. (Tilanne 04/2018). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Porealtaat   Poreallas tarvikkeet

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Ulkoporealtaan asennus ja käyttöönotto

Ulkoporealtaan perustukset, asennus ja käyttöönotto Ulkoporealtaan asennus on yleisesti ottaen kohtalaisen helppoa, riippuen tietenkin altaan sijoituksesta. Ulkoporeallas voidaan asentaa suoraan pihalle maan pinnalle, asettaa tai upottaa terassille tai parvekkeelle, tai vaikka kä...

Näin valitset sopivan kylpytynnyrin

Tarkoin valittujen materiaalien ja laadukkaan viimeistelyn ansiosta käyttövalmis kylpytynnyri on tyylikäs kokonaisuus. Käyttövalmiina toimitettu kylpytynnyrisetti sisältää kaiken tarvittavan, voit aloittaa rentoutumisen lämpimässä vedessä heti.