Tilaa uutiskirje ja saat seuraavaan yli 100€ ostokseen -10€ alennuksen! Tilaa uutiskirje tästä »

Opas akustiikkataulujen ja -levyjen ostoon


by Mikael K., 29.04.2022
Akustiikkalevyt   Akustiikkataulut   Kiinnitystarvikkeet akustiikkalevyille

Akustiikan parantaminen

Akustoinnilla voidaan parantaa erilaisten tilojen viihtyisyyttä. Ääniaallot heijastuvat kovilta pinnoilta ja aiheuttavat epämiellyttävää kaikua. Mitä enemmän huoneessa on kovia seinä-, lattia- tai kattopintoja, sitä enemmän syntyy seisovia aaltoja, joka koetaan ikävänä meluna. Korkeat huonetilat ja suuret ikkunapinnat aiheuttavat erityisesti akustisia ongelmia. Rappukäytävät, toimistojen käytävätilat, koulujen luokkahuoneet, päiväkotien tilat, kotiteatteri ja kuunteluhuoneet ovat tyypillisiä tiloja, joissa olisi hyvä kiinnittää erityistä huomiota tilan akustointiin. Kaikua voidaan vähentää lisäämällä huokoisia, ääntä absorboivia pintoja. Akustiikkalevy on äänen vaimentamiseen tarkoitettu levy, niitä voidaan asentaa kaikenlaisiin tiloihin seiniin ja kattoon. Mitä paksumpi akustiikkalevy on, sitä matalampiin ääniin voidaan vaikuttaa.Akustiikkalevyn, akustiikkapaneelin ja äänenvaimennuslevyn erot

Yleisesti ääntä vaimentavia levyjä kutsutaan akustiikkalevyiksi. Erilaisista raaka-aineista ja valmistustekniikoista johtuen akustiikkalevyjen ominaisuuksissa on eroja. Olemme nimenneet meillä myytävät äänen vaimennukseen käytettävät levyt niiden ominaisuuksien mukaan.

Akustiikkalevyiksi kutsumme Konto:n pintaturpeesta valmistettua akustointilevyä. Ominaisuuksiltaan luonnon materiaalista valmistetun levyn pinta on rosoinen, joka antaa levylle elävyyttä ja luonnollista kauneutta. Konto akustiikkalevy on viehättävä ja mielenkiintoinen sisustuselementti, joka rikkoo sisustuksen siloisuutta ja tuo luonnollista viihtyisyyttä tilaan. Konto akustiikkalevystä löytyy myös sisustukselliset pyöreä akustiikkalevy kahdessa koossa eri värisinä sekä aallon mutoinen akustiikkalevy. Huokoisesta materiaalista johtuen levy sopii asennettavaksi paikkoihin, joissa ei vaadita kulutuskestävyyttä. Konto akustiikkalevyä valmistetaan 20, 30, ja 40 mm paksuisina useissa vakioväreissä. Samaan pakettiin voi myös tilata akustiikkalevyt eri väreillä.

Akustiikkapaneeleiksi kutsumme Vaimee:n kierrätysmateriaalista valmistettua akustointilevyä. Paneelin pinta on tasainen ja se on sitkeää läpivärjättyä tasalaatuista materiaalia. Laadukas kulutusta kestävä 24 mm paksu akustiikkapaneeli sopii hyvin sisustuselementiksi kotiin, taloyhtiöihin tai julkisiin tiloihin poistamaan epämiellyttävää kaikua. Sitkeytensä ja iskun kestävyytensä ansiosta akustiikkapaneeli sopii myös paikkoihin, joissa tarvitaan kulutuksen kestävyyttä. Akustiikkapaneeli on hajuton, M1-sisäilmaluokiteltu materiaali ja paloluokituksensa ansiota se sopii asennettavaksi useimpiin julkisiin tiloihin. Vakioväreinä valkoinen ja grafiitinharmaa. Vaihtoehtona suureille pinnoille on akustiikkapaneeli XL koossa, joka mitat ovat 244 x 122 cm. Tilauksesta voidaan valmistaa myös muita värejä ja kokoja.

Äänenvaimennuslevyksi kutsumme Ewona:n kierrätetystä polyesterikuidusta valmistettua akustointilevyä. Äänenvaimennuslevy sopii hyvin tausta-akustointiin esim. kattoon tai seinään. Levyä on neljää eri paksuutta ja edullisuutensa ansiosta se sopii hyvin suurempien pintojen peittämiseen. Äänenvaimennuslevyä voidaan käyttää myös koneiden ja laitteiden äänenvaimennukseen.

Konto Akustiikkalevy 20x594x594mm 6kpl pkt
+
Konto Akustiikkalevy 20x594x594mm 6kpl pkt
alkaen 157.80 €
Suosittu akustiikkalevy 6kpl paketissa
(7)
Heti saatavilla
Konto 6kpl akustiikkalevy 20x594x594mm eri väreillä
+
 
Konto 6kpl akustiikkalevy 20x594x594mm eri väreillä
199.00 €
Tilaa 6kpl 20mm paksuja akustiikkalevyjä samaan pakettiin valitsemillasi väreillä
(1)
Heti saatavilla
Vaimee Akustiikkapaneeli Based S 24x600x600mm 3kpl pkt
+
Vaimee Akustiikkapaneeli Based S 24x600x600mm 3kpl pkt
105.95 €
(2)
Konto Akustiikkateos Heksagon -300 sarja 18kpl
+
Konto Akustiikkateos Heksagon -300 sarja 18kpl
199.00 €
Sisusta tila rauhalliseksi upealla Konto acoustics Heksagon teoksella.
Heti saatavilla


Akustiikkataulut

Akustiikkalevy on mahdollista toteuttaa akustiikkatauluna, joilla voidaan sisustaa erilaisia tiloja ja samalla ne toimivan akustoivina elementteinä. Akustiikkatauluja löytyy erilaisina kuoseina eri koossa, luontoaiheisista valokuvista tehtyinä sekä abstraktia taidetta. Suosituin akustiikkataulu on SUO acousticsin "Look close" -sarjan akustiikkakollaasi, joka on saanut idean suomalaisesta luonnosta, suomalaisesta metsästä. Lisäksi voi tilata akustiikkataulun omasta valokuvasta haluamassaan koossa. Akustiikkataulun pohjana voi käyttää Konto:n akustiikkalevyä, jonka luonnonmukaisesta materiaalista johtuen akustiikkalevyn pinta on rosoinen, mikä vain lisää levyn ilmeikkyyttä ja elävöittää sen pintaa luoden persoonallista luonnollista ilmettä sisustukselle. Laadukkaan akustiikkataulun voi toteuttaa Vaimee akustiikkapaneelille, jonka pinta on sileä, kuva tarkka ja värintoisto erinomainen.

SUO acoustics Teetä akustiikkataulu omasta valokuvasta
+
 
SUO acoustics Teetä akustiikkataulu omasta valokuvasta
alkaen 69.95 €
Onko sinulla valokuva, jonka halaisit teettää tauluksi? Nyt se on mahdollista, teetä omast...
(2)
SUO acoustics Akustiikkakollaasi SUO "Look close" akustiikkataulut 4kpl
+
 
SUO acoustics Akustiikkakollaasi SUO "Look close" akustiikkataulut 4kpl
alkaen 159.95 €
SUO acousticsin "Look close" -sarjan akustiikkakollaasi on saanut idean suomalaisesta luonnosta
SUO acoustics Akustiikkataulu SUO Kuurassa-2
+
 
SUO acoustics Akustiikkataulu SUO Kuurassa-2
alkaen 46.95 €
SUO acousticsin "Kuurassa" akustiikkataulu on ekologinen ja kaunis äänenvaimentaja.
SUO acoustics Akustiikkalevy SUO Auringonpimennys -akustiikkataulu
+
 
SUO acoustics Akustiikkalevy SUO Auringonpimennys -akustiikkataulu
alkaen 42.95 €
Rosoinen pinta luo persoonallista luonnollista ilmettä sisustukselle


Akustiikkalevyjen asennus

Akustiikkalevyjä voidaan asentaa seiniin ja kattoon. Seinäasennuksessa voidaan käyttää levyn kiinnittämiseen sopivaa teippiä tai akustiikkalevyliimaa. Teippikiinnityksessä tulee huomioida mahdollinen akustiikkalevyn huokoinen pinta, suosittelemmekin teipin liimausta ensin konto akustiikkalevyyn yleisliimalla esim. Eri Keeper. Vaimee Based S -akustiikkapaneelin voit kiinnittää seinään helposti, sillä levyssä on valmiina tehokas kiinnitystarra. Akustiikkalevyjen ja -paneelien kiinnityksessä kattoon pitää aina käyttää tarkoitukseen sopivaa akustiikkalevyliimaan. Liima levitetään akustiikkalevyn taustaan joko liimapuristimella tai liimalastalla, jonka jälkeen levy painetaan huolellisesti kiinni. Vaihtoehtoisesti akustiikkalevyt voidaan asentaa myös naulaamalla, ruuvaamalla ja ripustamalla tai asettaa seinälle nojaamaan silloin kun ei haluta tehdä kiinteää asennusta.Akustiikkalevyt   Akustiikkataulut   Kiinnitystarvikkeet akustiikkalevyille